Антония Димова

Интериорен дизайнер

Антония Димова е завършва интериорна архитектура в Istituto Europeo di Design, в Милано през 1999 година. Работи в ателието на Фабио Ротела, който е творчески директор на Bisazza по това време. Създава концепции и ръководи проекти за създаването на нови тенденции и визии.

Завръща се в България през 2002 година, започва своята дейност като интериорен архитект на свободна практика във Варна. Един от първите проекти, по които работи е реновирането на фоайетата и прилежащите им ресторанти в Гранд Хотел Варна. Следват Трейшън Клифс – ресторант Гети, Аргата, клубен бар и рецепция, както и други проекти за частни клиенти в морският град и извън страната.

По време на работата си за голф игрището, започва проучване на българската история, създавайки концепции за редизайн и модернизиране на фолклора в интериора. В последствие при преместването на дейността си в София прави проект за български ресторант, където пренася и адаптира проучванията си, създавайки историята и интериора на ресторант Мома. През 2018 година е поканена от Fraport АG да участва в създаването на концепция за Терминал 3 на Летище София в колаборация с архитекти от Pascal + Watson, London. Автор е на скулптурата на входа на летището и концепцията за зоната за излитане, където отново прави модернизирана визия на българското културно наследство, с които компанията участва в конкурса.

В портфолиото си има заведения, офиси и многобройни частни проекти. За Антония Димова е от първостепенно значение всеки проект да следва своя идентичност и уникалност, както всеки един клиент има своят характер и различия във вижданията.